به نیکا کشت خوش آمدید، مشاهده تخفیف ها
مشاهدهسبد خرید شما خالی است.
پوسیدگی گلگاه (Blossom-End Rot) یک اختلال فیزیولوژیکی رایج در محصولات کشاورزی است نه یک بیماری، که اغلب در گوجهفرنگی، فلفل، هندوانه، خربزه، و کدو مشاهده میشود. در این مقاله به علت پوسیدگی گلگاه و راههای پیشگیری آن می پردازیم.
ابتدا لکهای کوچک و آبکی ایجاد میشود.
این لکه با گذشت زمان بزرگتر شده و رنگ آن به قهوهای تیره یا سیاه تغییر میکند.
قسمت آسیبدیده میوه خشک و چرمی میشود.
میوههایی که به این مشکل دچار میشوند، اغلب ناقص رشد کرده یا بدشکل هستند.
علت اصلی پوسیدگی انتهای گلگاه کمبود کلسیم بوده که یک ماده مغذی ضروری برای رشدونمو گیاه است. کمبود کلسیم باعث کاهش نفوذپذیری غشای سلولی می شود و این امر منجر به تورم سلول ها و به دنبال آن نشت و تخریب ساختار غشاء می شود. کلسیم در گیاهان بهصورت نامتحرک وجود داشته و برای انتقال به بافت گیاه، به رطوبت خاک نیاز دارد. بنابراین حفظ سطوح بهینه رطوبت خاک برای اطمینان از جذب مناسب کلسیم اهمیت بسیاری دارد و بدلیل و PH خاک نیز نقش حیاتی در دسترسی به کلسیم دارد. توجه به این نکته ضروری است که پوسیدگی گلگاه ناشی از عفونت باکتریایی یا قارچی نیست. این وضعیت همچنین در دورههای رشد سریع میوه و زمانی که نوسانات در سطح رطوبت خاک وجود داشته باشد، بیشتر رخ میدهد. یکی از راه های پیشگیری پوسیدگی گلگاه استفاده از کودهای حاوی کلسیم مانند کود نیترات کلسیم و بهبود عملکرد خاک و کمک به رشد محصولات و ریشه آنها جهت تأمین رطوبت گیاه با کودهای هیومیک اسید می باشد. در ادامه بطور مشخص دلایل بروز پوسیدگی گلگاه را ذکر میکنیم.
منبع: